Институт за неонатологију, Београд

latinica
latinica
cirilica
ћирилица
english
english
 
Актуелне информације

21.04.2009.

trcimo-za-bebeОдлучили смо да позовемо све хуманисте да заједно опремимо прву српску БАНКУ МАЈЧИНСКОГ МЛЕКА. Прикупљено мајчинско млеко се првенствено користи у Институту за неонатологију за исхрану превремено рођених као и термински рођених беба које имају здравствене проблеме. Колики је значај таквих институција говори податак да у Француској постоји 19 банака млека, а у Италији чак 23 и оснивају се још три банке.

Исхрана беба мајчинским млеком обезбеђује најбољи развој и имунитет детета - зато је наш задатак да прикупимо довољно средстава за куповину опреме која би у Институту за неонатологију омогућила формирање БАНКЕ МАЈЧИНСКОГ МЛЕКА, као непрофитабилног сервиса за прикупљање, обраду и дистрибуцију донорског млека.

Представници општине Врачар трчали су на Београдском маратону. Средства за опремање банке мајчинског млека прикупљана су куповином њихових претрчаних километара. Донатори, љубитељи спорта и сви који брину о здрављу наше деце позвани су да купе претрчане километре, јер су представници општине Врачар претрчали више од 100 километара. Циљ је да се кроз ову акцију покаже да се заједничким снагама може помоћи и опремити прва банка мајчинског млека у овом делу Европе. То ће омогућити лекарима Института за неонатологију да прикупе одговарајућу количину мајчинског млека које се користи за исхрану превремено рођених и термински рођених беба које имају здравствене проблеме.

Тим општине Врачар, учешћем на Београдском маратону, сакупио је више од 900.000 динара за отварање прве банке мајчинског млека у Србији. Донатори који су подржали акцију "Трчимо за бебе" купили су претрчане километре тима општине Врачар - укупно 195 километара.

maraton

Омогућено је и свим људима добре воље, да у периоду од 6. априла до 15. маја дају свој допринос за прву српску БАНКУ МАЈЧИНСКОГ МЛЕКА тако што ће послати СМС на број 1778 за МТС и ВИП мреже, текст поруке ТРЧИМО ЗА БЕБЕ. Цена једнe СМС поруке је 100 динара плус ПДВ. Сва средства намењена су искључиво за набавку опреме потребне за формирање БАНКЕ МАЈЧИНСКОГ МЛЕКА Института за неонатологију.

Наш циљ јесте да кроз ову, на први поглед шаљиву акцију, покажемо да можемо заједничким снагама помоћи и направити прву БАНКУ МАЈЧИНСКОГ МЛЕКА у овом делу Европе.

Везе: http://www.vracar.org.yu/
http://www.vracar.org.yu/akcija-meseca/trcimo-za-bebe/banetovi-kilometri.php
http://www.vracar.org.yu/akcija-meseca/trcimo-za-bebe/banetov-tim-kilometri-unos.php